20.12.2011

Muutosten aika

Tapanin V75-päivä on monella muotoa historiallinen tapahtuma. Suuret pelipuolen uudistukset astuvat voimaan 1.1.2012, ja Jokimaan ravien osalta yksi aikakausi tulee päätökseen tänään näissä vuoden viimeisissä raveissa. V-pelit jäävät historiaan, ja kuin jo hieman tulevaisuutta ennakoiden lauantain viimeinen V75-lähtö on Toto-75 nimikkolähtö. Toto-5 peli tulee jo seuraavissa Jokimaan raveissa tammikuun 5. päivä korvaamaan nykyisen V-4 pelin. Pelipuolella näitä V-pelien hiljaisia hautajaisia ei kannata viettää haikeilla mielin, sillä uudet muutokset ovat askel eteenpäin. Eteenpäin meno ja kehitys vaativat muutoksia tarjontaan ja toimintatapoihin. Nyt muutoksia tulee, ja uskotaan näiden uusien pelien olevan iso piristysruiske koko raviurheilulle.
Toinen merkittävä muutos mitä vuodenvaihde tuo tullessaan, on nykymuotoisen käsiohjelman väistyminen uuden Toto-ohjelman tieltä. Tästä muutoksesta on lupa kaikilla olla haikealla mielellä, sillä jollain lailla käsiohjelma on kuulunut olennaisena osana Jokimaan ravipäivään. Maailma kuitenkin muuttuu, ja nykymuotoisen ohjelman tekeminen on ollut kaikkea muuta kuin kustannustehokasta. Ohjelman tekokustannuksia paikkaavat myyntituotot ovat pudonneet murto-osaan siitä, mitä ne ovat aikanaan olleet, johtuen kuluttajakäyttäytymisen muutoksesta. Vastaavasti samaan aikaan sekä valmistuskustannukset, että erityisesti postituskulut ovat nousseet moninkertaiseksi jos verrataan tilanteeseen 10 vuotta sitten. Tähän yhteisohjelmahankkeeseen lähtemistä pohdittiin huolella, ja sen puolesta äänestettiin kahden ison argumentin takia. Toinen oli tietysti eurot, ja toinen omasta mielestäni vielä edellistäkin painavampi syy mukana oloon on raviratojen yhteistyö. Tämä on nyt yksi sellainen konkreettinen hanke, millä haetaan muutosta nykyisiin toimintamalleihin ja sitä kautta maksimoidaan alan palkintojenmaksukykyä.  Raviratojen yhteistyötä on peräänkuulutettu, ja tässä on hanke missä radat ovat yhteisessä rintamassa menossa eteenpäin. Ihan täysin ilman omaa ohjelmaa Jokimaalla ei tulevaisuudessakaan jäädä, sillä Toto-lehden rinnalle tehdään oma noin kymmenen sivun kokoinen vihjelehti. Tämä vihjelehti tullaan jakamaan kaikille Toto-lehden ostajalle ”kylkiäisinä”, ja siitä löytyvät tuoreet tipsit sekä tallikommentit Jokimaan raveihin.
Vuosi alkaa olla taputeltu. Jokimaalla on ajettu kilpaa ennen tätä päivää 35 kertaa. Yhdet ravit peruttiin pakkasen takia, ja yhdet ajettiin evakossa Riihimäellä. Edessä on uusi ja mielenkiintoinen muutosten vuosi. On aika kiittää kuluneen vuoden osalta kaikkia Jokimaan yhteistyökumppaneita, hevosenomistajia, valmentajia, ohjastajia, ravien toimihenkilöitä sekä tietysti kanta-asiakkaita. Toivotan kaikille hyvää Uutta Vuotta 2012!
Tervetuloa tapaninpäivän raveihin!

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen kirjoitus! Lisää vain kirjoituksia kehiin! t. Ravifani

    VastaaPoista