4.11.2011

Juhlaravit huipentavat syyskauden!

Tämän lauantain V75-ravit ovat samalla Jokimaan ravikeskuksen 30-vuotis juhlaravit.  Ravikeskus vihittiin käyttöön syksyllä 1981, ja siitä alkoi raviurheilun voimakas kehittyminen Lahden seudulla. Kilpailutoiminnan siirtäminen vanhalta Montulta Jokimaalle oli aikanaan valtava ponnistus alueen hevosihmisille, sekä tietysti Lahden Hevosystäväinseuralle. Tämä ponnistus ja taloudellinen riski haluttiin ottaa, ja koko porukan yhteisenä tavoitteena oli tehdä Lahdesta yksi Suomen raviurheilun tärkeimmistä keskuksista. Ilman minkään värisiä linssejä on helppo todeta, että tässä on onnistuttu! Talkoohikeä, rahoitusneuvotteluja ja isoja päätöksiä on ollut aikanaan tekemässä kova, taitava ja päämäärätietoinen joukko raviharrastajia, poliitikkoja sekä järjestöihmisiä. Osa tästä porukasta on yhä edelleen mukana toiminnassa, toiset aktiivisesti ja toiset ihan vain asiakkaina näissä 30-vuotis juhlaraveissa. Tämä porukka ansaitsee vielä vuosien jälkeen kiitokset suuren työn tekemisestä, ja tälle porukalle kannattaa kakkukahvipöydän ääressä tänäänkin pienesti kumartaa.
 Kilpailutoiminnan osalta tähän kuluneeseen 30-vuoteen mahtuu hurja määrä tapahtumia: Yli tuhat kilpailupäivää, yli 10 000 lähtöä ja yli 120 000 kilpailusuoritusta! Kaiken merkkisiä ja makuisia kyyneliä on vuosien varrella vuodatettu ämpärikaupalla, niin tallikaarteessa, seremoniapaikalla kuin Toto-luukuillakin. Jokimaan historia on värikäs, ja lisää historian makupaloja on luettavissa perjantain Etelä Suomen-Sanomista. Nämä juhlaravit avataan Lahden Kaupungin toimesta, ja avauspuheen lausuu kansanedustaja Mika Kari.
Kaviouralla juhlaravit ovat herkullista katseltavaa. Jokimaa Tekee Tähtiä- finaalissa kohtaa toisensa erikoisen tasokas nippu nousevia tähtiä Anthonyn, Eagle´s Arrown, Doug Carelianon, Don Maurizion sekä Enmyyn johdolla. Best Ladyssä tammaparhaimmisto kilvoittelee kymppitonnin ykkösestä Macigal Queenin kantaessa suosikin paineet. Mielenkiintoinen yksityiskohta Macigal Queenin kohdalla on se, että hevosen ohjastaja/valmentaja Pekka Korpi voitti Jokimaan vihkiäisajoissa päälähdön, tuolloin 30-vuotta sitten, hevosella AT Risk. Kertoo aika paljon Pekasta ja hänen urastaan huipulla.  Kultadivisioonafinaali herättää myös tunteita. Keskustelupalstoilta on luettavissa, että noin puoli Suomea pitää Womanizeria parhaana kotimaassa kilpailevana hevosena. Toinen puolisko uskoo vahvasti, että EL Mikko on yhä edelleen se kovin kilpuri tämän maan kamaralla. On kerrassaan hienoa nähdä nämä kaksi tunteita herättävää valjakkoa ensimmäisen kerran vastakkain, ja vieläpä täällä molempien kotiradalla. Nyt se sitten nähdään…
Ravintola Hippodromissa käydään lauantaina karsintakilpailut Toton SM-finaaliin. Täyteen varattu alkuerä koostuu piinkovista  petsareista, ja ihan varmaa on, että tietoa, taitoa, tuuria sekä oikeaa taktiikkaa pitää olla mikäli tästä karsinnasta voittajana kohti finaalia etenee. Toivotan onnea kaikille kilpailijoille, ja lupaan vielä erikoispalkinnon radan puolesta karsintaturnauksen voittajalle!
Tervetuloa juhlimaan kanssamme Jokimaan 30-vuotista taivalta kakkukahvien, sekä huipputasokkaan raviurheilun merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti